Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

Factura electrònica


Banner perfil del contractant


Que és una factura electrònica?

La facturació electrònica es un equivalent funcional de la factura en paper i consisteix en la transmissió de les factures o documents anàlegs entre emissor i receptor por mitjans electrònics (fitxers informàtics) i telemàtics (d’un ordinador a un altre), signats digitalment amb certificats reconeguts.

L’Ajuntament de Badalona té el procediment per admetre factures electròniques (eFACT), mitjançant el qual podeu fer-nos arribar les vostres factures per via telemàtica, les 24 hores del dia, qualsevol dia de l'any.

Avantatges

Les factures electròniques tenen plena validesa legal i permeten prescindir del paper, amb un important estalvi de costos (d’impressió, transport, emmagatzematge...), contribuint a fer un món més sostenible. Aporten una major eficiència en la gestió, s’eviten errors per les entrades manuals. Es redueix el temps de tramitació.

A més, podreu conèixer en tot moment quin és l’estat de tramitació de les vostres factures, si ja han estat enregistrades i acceptades, i podreu planificar millor la vostra tresoreria.

Com enviar factures electròniques a l’Ajuntament de Badalona?

Les factures electròniques que gestiona l’Ajuntament de Badalona, s’han d’entregar per el sistema eFact de l’AOC (Administració Oberta de Catalunya).

La bústia de lliurament de les factures en format electrònic de l’Ajuntament de Badalona és aquesta:

Des de d’aquesta mateixa bústia de lliurament també podreu consultar l’estat de tramitació de les teves factures.

Els codis DIR3 de l'Ajuntament de Badalona per a la presentació de factures electròniques son:

Codi òrgan gestor: L01080155 Òrgan gestor: Ajuntament de Badalona

Codi unitat tramitadora: L01080155 Unitat tramitadora: Ajuntament de Badalona

Códi oficina comptable: L01080155 Oficina comptable: Ajuntament de Badalona

Requisits tècnics

Format de les factures

Només es poden admetre factures confeccionades d’acord amb les especificacions del format facturae 3.2, signades electrònicament mitjançant un certificat digital reconegut. Les especificacions d’aquest format les podeu trobar a www.facturae.es

Alternatives per confeccionar les factures

Molts dels programes comercials de comptabilitat ja ofereixen mòduls de facturació electrònica (consulteu el vostre proveïdor).

Com a alternativa, disposeu de diverses opcions, com ara:

• Una aplicació en línia i gratuïta, encara que molt simple, però que us permet generar una factura electrònica en format facturae, i que podeu trobar a www.hazteunafacturae.com.

• Mitjançant complements de facturació electrònica disponibles per a Microsoft Word 2007, Word 2010 i Excel 2010 que podeu descarregar de franc des de http://factoffice.codeplex.com o http://offinvoice.codeplex.com.

• Programari gratuït disponible a www.pimestic.cat .


ComparteixPlaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat