Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

Indicacions per a la visualització i descàrrega de documents PDF, en funció del navegador d'Internet- La millor manera de poder treballar documents PDF és descarregant-los i obrir-los amb el programa que tingueu al vostre ordinador per visualitzar documents PDF (Adobe Reader o altres).

Nota: si no teniu cap programa d'aquest tipus, caldria que n'instal.lessiu un.

Si al clicar a l'enllaç del document des del web, no es descarrega directament el document, anar amb el botó dret del ratolí sobre l'enllaç al PDF i clicar a 'Guardar destino como'.

- Els navegadors Web (Internet Explorer, Chrome, Firefox, ...) tenen incorporats visors de PDF, generalment senzills que sovint impedeixen utilitzar totes les característiques que poden oferir els documents. Per exemple, pot ser que no deixin emplenar PDFs tipus formularis, si obrim el document directament des del navegador. En aquest cas, caldria deshabilitar els visors per defecte dels navegadors i/o revisar les opcions de previsualització. Aquestes opcions són diferents per a cada navegador.

A continuació detallem com fer-ho pels navegadors més habituals:

  - INTERNET EXPLORER: s’haurien de poder obrir tots els documents PDF sense problemes

  - GOOGLE CHROME: cal tenir desactivat el visor de PDF del Chrome: "Chrome PDF viewer".

   Per fer-ho, cal:

    a) Obrir el navegador Chrome i a la barra de direccions escriure: chrome://plugins/ i fer ‘Enter’

    b) Buscar l’entrada “Chrome PDF Viewer” i clicar sobre l’enllaç ‘Inhabilitar’

   D’aquesta manera al clicar sobre un document PDF del portal web de l’Ajuntament, es descarregarà automàticament el document, podent-lo obrir immediatament.

  Nota: És possible que també s’hagi d’inhabilitar el plug in ‘Adobe PDF Viewer’, en cas que estigui instal·lat aquest altre visualitzador d’arxius PDF.

  - FIREFOX: Cal canviar la forma de visualitzar els documents PDF.

  Per fer-ho, cal obrir el Menú del Firefox, anar dins d’Opcions i dins d’Aplicacions buscar el ‘Tipus de document’ PDF . Caldrà canviar l’acció de : ‘Previsualitzar al Firefox" a "Utilitza Adobe Acrobat (en el Firefox)".

   D’aquesta manera al clicar sobre un document PDF del portal web de l’Ajuntament, es descarregarà automàticament el document, podent-lo obrir immediatament.


Comparteix


Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat