Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

La Guàrdia Urbana de Badalona compta des d’avui amb 26 nous agents

Comparteix


22/06/2010, 0:00h. - seguretat

És la tercera promoció que s’incorpora en només tres anys

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha presidit aquest migdia l’acte de lliurament de credencials i armament als 26 nous agents que s’incorporen al cos de la Guàrdia Urbana després d’haver superat el curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

L’acte ha suposat el primer contacte dels nous agents amb el cos policial en què treballaran a partir d’ara, que amb la seva arribada ja té més de 280 agents en plantilla. Els nous agents tenen entre 23 i 29 anys i són majoritàriament de poblacions de l’àrea metropolitana (7 de Barcelona, 5 de Badalona, 2 de Terrassa i la resta de poblacions com Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet, Montgat o Mataró, entre altres).

El primer tinent d’alcalde els ha donat la benvinguda al cos destacant que han arribat “a una policia local de referència al país, que ofereix bones perspectives de desenvolupament professional en una ciutat que vol ser la millor de l’àrea metropolitana”. En aquest sentit, Falcó ha manifestat que “Badalona és una ciutat diversa i complexa, que policialment és enriquidora perquè permet als professionals treballar en múltiples àmbits i especialitzacions”. Falcó ha destacat que “aquesta és la tercera promoció que s’incorpora a la Guàrdia Urbana en els darrers tres anys, un fet sense precedents a la ciutat, i la constatació que el Govern compleix amb el seu compromís en aquest àmbit, malgrat la contenció de la despesa a què ens obliga la crisi econòmica ”.

Finalment, el regidor ha manifestat que “aquest esforç per millorar la plantilla i els recursos de la Guàrdia Urbana ha de continuar, perquè invertir en seguretat ciutadana és invertir en un valor molt preuat pels ciutadans”. Sobre la tasca que espera als nous agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, tant el regidor com el superintendent en cap del cos, Conrado Fernández, han dit als agents que “sou autoritat, però no heu d’oblidar mai que esteu al servei de Badalona i la seva gent”. En aquest sentit, Falcó ha recomanat als nous agents que aprenguin dels seus companys més veterans i ha insistit en la importància que té “posar-se a la pell de l’altre en una feina que es fa en contacte directe amb persones”.

S’adjunten dues fotografies de l’acte d’avui

Badalona, 22 de juny de 2010