Comunicació prèvia per a espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari
Tornar

datos de la subsección
Finalitat:

És el règim d'intervenció a través del qual la persona o empresa que vol realitzar un espectacle públic o activitat recreativa de caràcter extraordinari ho posa en coneixement de l'Ajuntament i acompanya la documentació que acredita el compliment dels requisits que exigeix la normativa aplicable.

 Se sotmeten a aquest règim els espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari següents:
- Els que es duen a terme amb motiu de festes o revetlles populars.
- Els que siguin d'interès artístic o cultural amb un aforament reduït de menys de 150 per-sones, en el cas que es duguin a terme ocasionalment en espais oberts al públic o en qualsevol tipus d'establiment de concurrència pública.
- Les actuacions en directe en establiments inclosos en el catàleg del Decret 112/2010, del 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives i en l'annex I de l'Ordenança d'intervenció municipal.

Requisits previs

1. Sol·licitar prèviament o simultàniament l'autorització d'utilització o aprofitament de béns de domini públic quan calgui.
2. Haver pagat la corresponent taxa associada a aquest tràmit.
3. Presentar el pla d'autoprotecció a través del Registre electrònic de plans d'autoprotecció - Hermes, si cal, d'acord amb el que disposa el Decret 82/2010, i haver-lo implantat abans de l'inici de l'activitat, en els casos següents:
- Que l'activitat es trobi inclosa a l'annex I del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes.
- Que l'activitat es realitzi en un centre, establiment, instal·lació o dependència que disposi d'autorització per a una activitat diferent de la que es pretén realitzar.

Qui ho pot sol·licitar: La persona física o jurídica que vol dur a terme l'espectacle públic o l'activitat recreativa extraordinària o el seu representant legal.
Les persones que actuïn en representació d'un altra, ja sigui física o jurídica, poden acreditar la representació telemàticament mitjançant el registre d'apoderaments de representació.
Accedir al registre d'apoderaments des d'aquest enllaç
Terminis de presentació:

Durant tot l'any.

Presentació:

Tramitació electrònica, mitjançant el formulari electrònic disponible en aquesta mateixa pàgina.

D'acord amb la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques i el que estableix l'article 10.3 de l'Ordenança d'Administració Electrònica, les persones jurídiques estan obligades a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

Òrgan gestor:

Departament de Llicències d'Activitats

Termini de resolució:

No hi ha resolució.

Efecte del silenci administratiu: No procedeixVías de reclamación ordinarias del procedimiento administrativo.
Recursos:

Vies de reclamació ordinàries del procediment administratiu.

Normativa bàsica:

- Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.
- Decret 112/2010, de 31 d'agost, Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives.
- Ordenança d'intervenció municipal en espectacles públics i activitats recreatives.

Pagament de taxes:

La taxa que estableixi l'ordenança fiscal.

Informació addicional:

Segons si és o no competent, caldrà que l'Ajuntament emeti o sol·liciti un informe de confor-mitat de l'activitat proposada en matèria de seguretat ciutadana i trànsit si l'activitat afec-ta aquests àmbits.

Quan el servei tècnic municipal comprovi les dades consignades a la comunicació prèvia i de-tecti qualsevol inexactitud, falsedat o omissió ho posarà en coneixement de la persona titular, que tindrà deu dies per corregir-la i/o perfeccionar-la.

Si la inexactitud, falsedat o omissió tenen caràcter essencial, el servei tècnic municipal elevarà proposta a l'òrgan municipal competent per tal que, prèvia audiència a la persona interessada, dicti un acte administratiu en virtut del qual es declari sense efecte la comunicació prèvia.

La memòria de l'activitat ha d'estar a disposició de qualsevol inspecció posterior.

Nivell d'identificació del sol·licitant:
Documents a presentar:
Documentació que cal aportar
- Comunicació prèvia d'acord amb el model normalitzat que inclou la declaració responsable.
- Una memòria amb el contingut mínim següent:
- Identificació del tipus d'espectacle públic o activitat recreativa de caràcter extraordinari.
- Data o dates i horari previst per a la realització.
- Nom, cognoms, adreça i telèfons de, com a mínim, dues persones responsables de la seva organització.
- Descripció breu de l'espectacle o activitat i del nombre màxim de persones que previ-siblement assistiran o participaran en la seva realització amb indicació dels serveis o prestacions que se'ls oferiran.
- Indicació de les mesures adoptades, incloses la contractació del personal de seguretat privada i de control d'accés, i de les que convindria adoptar per part dels serveis municipals afectats, per tal de prevenir riscos per a la salut i la seguretat i per prevenir inconvenients o molèsties per a terceres persones interessades, en matèria de sorolls i trànsit.
- Identificació de la persona o persones titulars de l'establiment, recinte o espai obert, en cas que no sigui la mateixa persona promotora o organitzadora, i document que expressi la seva conformitat amb l'espectacle públic o amb activitat recreativa projectats.
- En prevenció i seguretat en matèria d'incendis, cal acompanyar l'informe de la Generalitat, d'acord amb el que disposa l'article 23 de la Llei 3/2010, de 18 de febrer.
- Còpia de l'autorització (o de la sol·licitud si encara no s'ha resolt), per a l'ocupació del domini públic, si cal i aquell pertany a una administració diferent de l'Ajuntament.